ABS kocka hiba

Miért romlik el?

Ha azt tapasztalja, hogy beesik a fékpedál, lent fog a fék vagy szivárog a fékolaj az ABS vezérlő valószínűleg meghibásodott.  Lehet, hogy elmaradt a 2 évente kötelezően elvégzendő fékfolyadék csere? Ez probléma lehet, ugyanis a rossz minőségű elhasználódott fékolaj vizet vesz fel a környezetéből, emiatt korrodálja az ABS vezérlő hidraulikájának alkatrészeit.

Sajnos további meghibásodást is okozhatnak a lerakódott szennyeződések, melyek a szelepek, illetve az ideiglenes tartályok károsodásához vezethetnek. Az ABS tömb meghibásodása esetén a fékfolyadék nem a megfelelő irányba áramlik, sok esetben el sem jut minden fékkörhöz.

A diagnosztika a meghibásodás ellenére nem mutat hibakódot, nem világít az ABS lámpa. A fékhatás lassabb, a fékpedál a szokásosnál lejjebb fog, hirtelen becsúszik, az autó keresztbe áll az úton. A fékolaj szivárog az ABS tömb alól és rendszeresen után kell tölteni.

A bontottan vásárolt ABS kocka beépítését nem javasoljuk! Széria hibásak, így szinte garantált hogy a használt ABS tömb rövid időn belül újra meghibásodik. ABS kocka típushiba a Suzuki Swift, Ignis, SX4, Ford Focus és Mercedes Sprinter típusokat érinti.

Hosszú távon szeretne biztonságos fékrendszert? Az ABS kocka szakszerű javításával és az előírt fékolaj cserével megoldjuk.

Figyelem! Az ABS vezérlő javítás komoly szakértelmet és tapasztalatot igényel. Csak erre szakosodott, megbízható céggel javítása gépjárműve  fék alkatrészeit!