abs kocka tisztitas

A hazánkban gyártott Suzuki típusok egy részének sorozat hibája az ABS hidraulika tömb, vagy közismert nevén ABS kocka meghibásodása. Éppen ezért nem véletlen, hogy sokan házilag próbálnak megoldást találni a hibára.

ABS kocka tisztítás

Az ABS kocka tisztítása a hidraulikus több meghibásodása esetén már nem lehetséges mivel a belső alkatrészek, mágnes szelepek, hidraulikus tartályok a bennük felhalmozódott szennyeződésektől illetve a fékfolyadék által felvett víztől sérülnek, korrodálódnak. Ebben az esetben az ABS tömb javítása, felújítása szükséges melyet csak erre felkészült szakműhelyben szabad végeztetni. A nem kellő hozzáértéssel végzett próbálkozás ráadásul tönkreteheti az alkatrészt, amely után már a felujítás is lehetetlenné válik.

Az ABS kocka tisztítása helyett a tisztán tartása a cél. Ugyanúgy, ahogyan a motorban, a fékrendszerben is szükséges folyadék cseréje. Amennyiben ez két évente nem történik meg idővel számíthatunk az ABS vezérlő meghibásodására. Felújítás után fontos, hogy jó minőségű fék folyadékkal végezzük el a cserét az előírt időszakonként, így hosszú távon biztosítjuk a fékrendszer működését.

ABS kocka légtelenítése

Az ABS kocka légtelenítés nem minden esetben végezhető el speciális eszközök nélkül ,mivel sok esetben szükséges a mágnes szelepek elindítása, az ABA kockában lévő szivattyúmotor működtetése mellett.  Természetesen vannak olyan autó típusok ahol a feladat ennél jóval egyszerűbb, pl Suzuki Swift és Ignis. Ezeket a fékrendszereket a hagyományos módon tudjuk légteleníteni.

Felújított ABS kockák 5 év garanciával